Hoe kom je op Spotify als artiest?

Spotify wordt steeds belangrijker als platform om je muziek aan de man te brengen. Het was vroeger een hels karwei om je als artiest te promoten op het populairste streamingplatform. Maar nu doe je alles grotendeels zelf dankzij Spotify For Artists. Je hebt inmiddels geen 250 volgers meer nodig om het blauwe vinkje te krijgen. Dat komt dankzij de verificatieprocedure van Spotify. Hoe je in drie stappen op Spotify komt als artiest…


1 - Zet je muziek online

Ten eerste, je moet je muziek op het platform uploaden. Het maakt niet uit hoeveel volgers je hebt. Uploaden kan altijd. Helaas moet je daar altijd een online distributeur voor gebruiken. Ikzelf gebruik één van de grootste: www.cdbaby.com, maar er zijn er meerdere. Als je een account hebt legt de betreffende site je uit welke stappen je moet doen. Je moet sowieso een profielfoto hebben, de audio als WAV-formaat en je moet informatie invoeren wat betreft de rechten van je tracks.


2 - Krijg toegang tot Spotify for Artists

Om geverifieerd te worden als artiest moet je toegang krijgen tot Spotify for Artists. Als je geverifieerd bent krijg je het bekende blauwe vinkje bij je artiestennaam. Daarnaast krijg je toegang tot allerlei analytische tools om je bereik te meten en analyseren. Zo krijg je goed inzicht in je fanbase. 


Hoe doe je dat? Op de Spotify for Artists website log je rechtsboven in met je standaard gebruikers-account van Spotify. Dat kan een gratis account zijn, of je premium. Daarna klik je rechtsboven op je naam en je selecteert “Claim your profile”. Je komt op een pagina met een zoekveld. Daarin type je jouw artiestennaam in. Dat is de naam die je bij je online distribiteur hebt gebruikt. Spotify geeft vanzelf een lijstje waar de jouwe geheid tussen staat. Selecteer jouw artiestennaam die je wilt claimen en je gaat naar het volgende scherm. Hier wordt je gevraagd om in te loggen met de inloggegevens van jouw online distribiteur. In mijn geval die van CDBaby. Daarna is de verficatieaanvraag is gedaan!


3 - Heb geduld terwijl spotify jou verifieert.

Spotify checkt nu met je distribiteur of jij echt de artiest bent die de upload gedaan heeft. Is dat het geval dan ben je een verified artist! Dit kan een dag of twee duren. Check af en toe je tracks op Spotify om te zien of je blauwe vinkje er al staat. Als dat het geval is dan kun je inloggen op Spotify for Artists om naar je accountpagina te gaan.


De voordelen van een Spotify verificatie.

- Het beroemde blauwe vinkje naast je artiestennaam -
- Toegang tot Spotify for Artists' analyze tools -
- Je kunt je artiesten-playlists aanmaken -
- Aanpassen van je artiesten-foto and biografie -
- De volgers van je privéaccount zijn nu ook automatisch volger van jou als artiest -

Knallen maar!


Peter Kanselaar
ZAP! Audioproducties

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Peter Kanselaar runt sinds 2004 een professionele opnamestudio in Rotterdam. Hij schreef een aantal e-Books waaronder “Neem zelf je band op (en klink twee keer beter dan de buren)”. Hij heeft vele Rotterdamse bands opgenomen en geproduceerd.

 

 

Contact en Route

Katendrechtse Lagedijk 479A

3082GD Rotterdam

BTW-id NL001638709B57

KvK 243 677 24

 

email: peter@zapstudio.nl

Of neem anders contact met mij op via Facebook of LinkedIn.

 

 

 

 

Mijn opnamestudio is goed te bereiken vanuit Den Haag, Gouda, Schiedam, Delft en Dordrecht.

Rotterdam Den Haag Delft Leiden Utrecht Dordrecht Gouda Zuid Holland Zuid-Holland Noord Holland Noord-Holland Zeeland Papendrecht Sliedrecht Brabant Breda