Zeven snelle tips om een Superster te worden.

Droom jij er ook van? Met zingen jouw geld te verdienen? Als je écht ambitie hebt is het wel degelijk mogelijk! Als je deze zeven tips ter harte neemt is de kans groter dat ook jij met muziek je geld kan verdienen. 

 

 

 

Wees persistent en zet door.

Zeker in de beginfase van jouw carriëre zal je veel tegenslagen ervaren. Kritiek van anderen. Bad reviews van je nieuwe album. Jaloezie. Wees niet bang hiervoor. Dit zijn slechts leermomenten. Zodra je hiermee kunt omgaan zal je merken dat je veel sterker in je schoenen staat.

 

Wordt jouw angsten de baas.

En dan hebben we het vooral over podiumangst. Maar ook sociale angst: wat denkt mijn omgeving ervan als ik zeg dat ik zangeres ben? Dat wordt meteen opgevat als “het niet hebben van werk”. Deze angst kun je omzetten in kracht door jouw mindset te veranderen. Zingen IS werk. En het is zelfs een topprestatie! Veel mensen hebben dat niet door. Podiumangst kun je verminderen door podiumuren te gaan draaien. Over het algemeen geldt hoe meer uren deste minder last je hebt van plankenkoorts. Hoewel dit bij velen nooit helemaal zal verdwijnen, kun je het dus wel degelijk verminderen.

 

Begin een Youtubekanaal.

…en wordt nét zo beroemd als Justin Bieber. Post alleen nummers waar je trots op bent. Die jouw beste prestatie van dat moment laat zien. EN: wees voorbereid op ongezouten kritiek. Internet is niet altijd een vriendelijke plek! Onthou dat. Maar als je eenmaal in the cloud bent is de kans deste groter dat andere mensen jouw stem horen.


Wil je weten hoe ik je daarbij kan helpen? Check de vocalistenpagina.

 

Netwerk!

Maak contact met andere muzikanten, zaaleigenaren, medevocalisten, publishers, producers en alle anderen die maar iets te betekenen hebben in het muziekwereldje. Er hoeft er maar eentje te zijn met wie je een klik hebt, en een mooie samenwerking is geboren. Want…

 

Samenwerken maakt sterk.

Je kunt niet alles alleen. Verzamel een netwerk van mensen om je heen die jou helpen jouw droom te verwezelijken: een Superster worden. Denk bijvoorbeeld aan iemand die jouw website maakt. Een fotograaf en een vaste gitarist met wie jij je ideeën deelt. Een zaakwaarnemer die op de centen let en een boeker die jou optredens bezorgt. Je zult zien dat deze mensen jou werk uit handen nemen. Je krijgt er meer “creatieve tijd” voor terug die je mooi kun steken in jouw muziek.

 

Schrijf nummers. Vaak en veel.

En ben je daar niet zo handig in? Begin met een cover. Zoek een goed nummer op en schrijf daarop een nieuwe tekst. André Hazes is er groot mee geworden. Zodra je honderd nummers geschreven hebt, beheers je de handigheid. En dan kun je eens proberen om samen met een muzikant een eigen nummer te gaan maken. Muziek en tekst. Je zult zien dat met je eerdere ervaring het een stuk makkelijker gaat.

 

Ontwikkel een USP – Unique Selling Point.

En dat kan van alles zijn, zolang het maar “echt” is. Wees jezelf, en ontdek wat jou anders maakt dan die duizenden anderen. Is het dat randje in je stem? Of jouw looks? Je muziekkeus? Of toch jouw zangtechniek? Dit is een heel belangerijk punt. Als je niets “eigens” hebt zul je nooit opvallen. Werk hieraan.

 

En denk eraan: oefenen, oefenen en oefenen. Het is mogelijk om je geld te verdienen met muziek. Maar het komt niet vanzelf. Er is een waarheid uit de topsportwereld: als je ergens de beste in wilt zijn moet je minimaal tienduizend uren geoefend hebben. Dus weet waaraan je begint!

 

 
Peter Kanselaar
ZAP! Audioproducties
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Peter Kanselaar runt sinds 2004 een professionele opnamestudio in Rotterdam. Hij schreef een aantal e-Books waaronder “Neem zelf je band op (en klink twee keer beter dan de buren)”. Hij heeft vele Rotterdamse bands opgenomen en geproduceerd.

 

 

 

 

Contact en Route

Katendrechtse Lagedijk 479A

3082GD Rotterdam

BTW-id NL001638709B57

KvK 243 677 24

 

email: peter@zapstudio.nl

Of neem anders contact met mij op via Facebook of LinkedIn.

 

 

 

 

Mijn opnamestudio is goed te bereiken vanuit Den Haag, Gouda, Schiedam, Delft en Dordrecht.

Rotterdam Den Haag Delft Leiden Utrecht Dordrecht Gouda Zuid Holland Zuid-Holland Noord Holland Noord-Holland Zeeland Papendrecht Sliedrecht Brabant Breda